Eerdere Bijbelboek Weekenden

Eerste Bijbelboek Weekend

uitzicht   kampvuur dakterras   rolbanner bbw

Dankbaar kijken we terug op een mooi eerste Bijbelboek Weekend! In de schitterende omgeving van Gronebach/Winterberg hebben we met elkaar een heerlijk weekend gehad: in 7 studies de 3 bieven van Johannes bestudeeerd, mooi weer, gezellig en opbouwend samenzijn! Allemaal zijn we onder de indruk geraakt van de vernieuwende boodschap uit Gods Woord. Naast het geestelijke voedsel ontvingen we onder leiding van Hans en Marieke heerlijke maaltijden en zorgden zij voor de hapjes en drankjes op het dakterras en genietend we van het uitzicht. Velen ontdekten de schitterende omgeving en genoten van diverse activiteiten tijdens de vrije tijd.

wilbert studieEerste Bijbelboek Weekend: 3 brieven van Johannes (juni 2018)
Na het lezen van de eerste brief van Johannes op vrijdgavond, volgde de inleiding op de brieven. Op zaterdag en zondag bestudeerden we in 6 studies van elk gemiddeld een uur intensief Gods Woord. Kern van de 3 brieven van Johannes is: God is Licht, Leven en Liefde. Tijdens het weekend ervaarden we steeds meer Wie de Here God is en nam ook de onderlinge liefde toe. Bijzonder om mee te maken!

Tweede Bijbelboek Weekend: eerste brief van Petrus (november 2018)
Tijdens dit weekend hebben we de eerste brief van Petrus bestudeerd. Samen hebben we ontdekt dat Petrus ons maar één richting op wijst: onze hoop en zaligheid Jezus Christus! Alleen door Hem kunnen we ons geloof volhardend en in vreugde volhouden tot het einde.   

Derde Bijbelboek Weekend: tweede brief van Petrus en de brief van Judas (juni 2019)
Dit weekend was het vervolg op het vorige Bijbelboek Weekend. Nu hebben we de tweede brief van Petrus en de brief van Judas bestudeerd. Waar de eerste Petrus brief gaat over bedreigingen van buiten de gemeente (vedrukking, vervolging), gaat de tweede Petrus brief juist over de toekomstige bedreigingen van binnen de gemeente (valse leraars, misleidingen, spotters, dromers). De brief van Judas komt deels overeen met de tweede brief van Petrus, omdat in zin tijd de voorspellende woorden van Petrus werkelijkheid zijn geworden. Judas schrijft over hoe de dromers en spotters te herkennen zijn in de gemeente en hoe je daar als christen in die gemeente ermee om moet gaan.  

Komend Bijbelboek Weekend
Op het eerst volgende Bijbelboek Weekend (1 t/m 3 november 2019) gaan we de brief van Jakobus bestuderen.
Klik hier om naar de aanmeldingspagina te gaan.

We bieden in het Bijbelboek Weekend tijdens de studies crèche (0-4) en kinderoppas (5-10) aan.
Alle studies zijn in beeld en geluid terug te vinden op YouTube. Klik hier om naar het YouTube kanaal (van WIlbert Weerd) te gaan.

Heilbron Copyright © 2019 - Hosting en Design by WoodyDesign